Kom alles te weten over de familiale verzekering in België!

Zijn de contracten BA familiale
verzekering allemaal identiek van de ene verzekeraar tot de andere?

Ja,

De wet bepaalt de verplichte minimale inhoud van het contract BA familiale. Dat betekent dat inderdaad alle contracten voor een verzekering familiale aansprakelijkheid hetzelfde minimum basisaanbod hebben.

Voorbeelden van uitsluitingen:

Het contract voor een verzekering aansprakelijkheid privéleven kan enkel de schade uitsluiten die door de Belgische wetgeving werd opgesomd. Die voorziet de minimale voorwaarden die alle verzekeraars voor een BA familiale moeten respecteren. Het gaat om het minimum, maar de verzekeraars mogen uiteraard guller zijn, wat meestal het geval is. Er werd een lijst opgesteld met de enige mogelijke uitsluitingen die verzekeringsmaatschappijen mogen inroepen. Zij mogen dus geen andere situaties uitsluiten dan diegene die in deze lijst staan.


Voorbeelden van bedragen van schadevergoedingen:

De wet voorziet een minimum bedrag per schadegeval, maar niets belet de verzekeraars een nog grotere tussenkomst te voorzien wanneer dat nodig is. De plafonds zijn vermeld in de algemene voorwaarden.

lichamelijke schade: minimum 24 miljoen euro

materiële schade : 1,2 miljoen euro

En Neen...

Maar niets belet de verzekeraars bijkomende diensten aan te bieden, zoals bepaalde situaties niet uit te sluiten of hogere schadevergoedingen uit te keren dan wat wettelijk is voorzien.

U kan zelfs uw eigen contract onderhandelen of personaliseren voor uw eigen specifieke situatie. Uiteraard wordt uw premie dan aangepast in functie van het te dekken risico.

Vergelijking van de prijzen van 15 familiale verzekeringen

AG Insurance
Allianz
Axa
Baloise Insurance
CBC
Corona Direct
DVV Verzekeringen
Ethias
Federale Verzekering
Ing
KBC Brussels
Belfius
Argenta
ACM Insurance
Yuzzu
P&V
Kbc
Bnp Paribas Fortis