Kom alles te weten over de familiale verzekering in België!

Welke rechtsbijstand zit in
mijn contract BA Familiale?

Naast de contracten BA familiale bieden de meeste verzekeraars ook een bijkomende rechtsbijstand aan onder de vorm van een Pack of een Optie. Maar opgelet: het ene contract is het andere niet.

Lees het goed na en doe navraag over wat gedekt is en vooral wat niet gedekt is door deze rechtsbijstand.

  • Ik veroorzaak schade aan een derde : de rechtsbijstand van mijn contract BA familiale gaat tussenkomen voor de gerechtskosten.
  • Ik ben slachtoffer van schade veroorzaakt door een derde: In principe komt mijn contract BA familiale niet tussen. (Een derde is geen slachtoffer van mijn gedrag of nalatigheid. In dat geval is de derde verantwoordelijk en moet zijn verzekering tussenkomen).

Toch kunnen sommige contracten BA familiale het bedrag (de franchise) voorschieten dat de persoon die bij u schade veroorzaakte u schuldig is.

Wanneer het gaat om materiële schade zal de verzekering van de verantwoordelijke u vergoeden, buiten het bedrag van de franchise die ten laste van zijn verzekerde blijft. Als de buur die uw terras beschadigde u het bedrag van de franchise niet betaalt, kan in dat geval uw verzekeraar u het bedrag vooruitbetalen en het vervolgens terugvorderen van uw buur.

Door te kiezen voor een bijkomende rechtsbijstand naast de BA familiale verzekering, dek ik ook de gerechtskosten en de juridische stappen om mijn recht te verkrijgen wanneer ik slachtoffer ben van de onhandigheid of de nalatigheid van iemand anders. Eenzelfde verzekeraar kan trouwens meerdere formules rechtsbijstand aanbieden, die meer of minder uitgebreid, of goedkoper of duurder zijn.

De buurjongens spelen voetbal in hun tuin. Hun bal vliegt over de haag en vernielt uw keukenraam. De ouders vergoeden u niet. Uw rechtsbijstand spreekt hen aan om uw herstelling te bekomen.

Vergelijking van de prijzen van 15 familiale verzekeringen

AG Insurance
Allianz
Axa
Baloise Insurance
CBC
Corona Direct
DVV Verzekeringen
Ethias
Federale Verzekering
Ing
KBC Brussels
Belfius
Argenta
ACM Insurance
Yuzzu
P&V
Kbc
Bnp Paribas Fortis