Kom alles te weten over de familiale verzekering in België!

Is een familiale verzekering burgerlijke aansprakelijkheid dus voor het gezin?

Fout,

Zelfs zonder kind, zonder partner, ook als u alleen woont beschermt dit contract uw kapitaal. In plaats van BA « familiale », zou het beter zijn te spreken van BA “privéleven”. Omdat iedereen verantwoordelijk is voor wat anderen kan overkomen door zijn toedoen of nalatigheid. Niemand kan in zijn dagelijks leven volledig voorkomen dat hij de schade van iemand anders moet herstellen of vergoeden.


En ook juist:

Het is uiteraard nog meer aangewezen een contract BA familiale af te sluiten als u een gezin heeft. Omdat we verantwoordelijk zijn voor de personen waarover we "autoriteit" hebben: onze kinderen, mensen die ons helpen …. zoals het beschreven is in het burgerlijk wetboek.

En door samen te wonen is onze partner(s) ook gedekt door het verzekeringscontract. Alle personen die deel uitmaken van het gezin van wie het contract heeft afgesloten zijn eigenlijk gedekt. Dat betekent dat als zij schade aan iemand berokkenen de familiale verzekering de gedupeerden zal vergoeden.

Het woord « gezin » mag ruim beschouwd worden want ook de samengestelde gezinnen vallen hieronder. De personen die onder hetzelfde dak wonen zijn namelijk gedekt door het contract BA familiale.

Vergelijking van de prijzen van 15 familiale verzekeringen

AG Insurance
Allianz
Axa
Baloise Insurance
CBC
Corona Direct
DVV Verzekeringen
Ethias
Federale Verzekering
Ing
KBC Brussels
Belfius
Argenta
ACM Insurance
Yuzzu
P&V
Kbc
Bnp Paribas Fortis